unnamed (1)

Ξεκινάει το Coding Bees, το νέο διαδραστικό πρόγραμμα του Mataroa, με την υποστήριξη του Google.org, τον φιλανθρωπικό βραχίονα της Google, το οποίο έχει ως στόχο να κάνει την τεχνολογία γυναικεία υπόθεση.

Φυσικά, χωρίς κανένα κόστος συμμετοχής!

Από τον Απρίλιο και για όλο το 2022, το Coding Bees θα ταξιδέψει σε 6 πόλεις της Ελλάδας (Καλαμάτα, Τρίκαλα, Ηράκλειο, Κοζάνη, Ξάνθη και Χαλκίδα).

Έχει ήδη ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος του προγράμματος με την Καλαμάτα, τα Τρίκαλα και το Ηράκλειο, έχει ήδη ξεκινήσει το πρόγραμμα της Χαλκίδας και της Ξάνθης και συνεχίζουμε με το πρόγραμμα της Κοζάνης, το οποίο θα φιλοξενηθεί στην Κοβεντάρειο Δημοτική βιβλιοθήκη Κοζάνης (ΚΔΒΚ).

Το πρόγραμμα της Κοζάνης, υλοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Κοζάνης.

Πότε;

Σάββατο, 5 και 12 Νοεμβρίου, 16.00-20.00 &

Κυριακή, 6 και 13 Νοεμβρίου, 10.00-14.00

Την αίτηση συμμετοχής θα τη βρείτε πατώντας εδώ!

Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου.

Που απευθύνεται

Σε κάθε πόλη θα δημιουργηθούν τρεις ομάδες με 20 συμμετέχουσες η κάθε μία:

  • Η ομάδα με τις νεαρές Coding Bees 10 έως 16 ετών
  • Η ομάδα με τις ενήλικες, με μικρή τεχνολογική εμπειρία
  • Η ομάδα με τις ενήλικες, εξοικειωμένες στην χρήση της τεχνολογίας

Για τη συμμετοχή, δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία στην πληροφορική, ή κάποια εξειδίκευση στα μαθηματικά, αλλά ενδιαφέρον και πάθος για την τεχνολογία και την γνώση!

Το πρόγραμμα

Mε τη χρήση καινοτόμων εργαλείων και την καθοδήγηση έμπειρων εισηγητριών, επαγγελματιών στον χώρο της τεχνολογίας, γυναίκες κάθε ηλικίας και ανεξάρτητα από την τεχνολογική τους εμπειρία, θα έρθουν πιο κοντά στην τεχνολογία, θα εμπλουτίσουν τις τεχνολογικές τους δεξιότητες και θα μυηθούν στον κόσμο του προγραμματισμού.

Το Coding Bees αποτελείται από δύο πλήρως διαδραστικά εκπαιδευτικά μέρη με διαφορετικό επίπεδο εξειδίκευσης.

Το πρώτο μέρος θα πραγματοποιηθεί σε δύο συνεχόμενα Σαββατοκύριακα, με φυσική παρουσία.

Το πρόγραμμα για τις νεαρές Coding Bees έχει διάρκεια 16 ώρες το κάθε ένα και για τις ενήλικες 12 ώρες. Το Σάββατο απογευματινές ώρες (16:00-20:00 για τις νεαρές και 16:00-19:00 για τις ενήλικες) και την Κυριακή πρωινές (10:00-14:00 και 10:00-13:00 αντίστοιχα).

Το δεύτερο μέρος, θα ακολουθήσει λίγο μετά την ολοκλήρωση του πρώτου.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, 360 Coding Bees από απλοί χρήστες της τεχνολογίας, θα γίνουν οι δημιουργοί της και θα μπορούν να φανταστούν τον εαυτό τους ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου τεχνολογικού περιβάλλοντος!

Στόχος του Coding Bees είναι οι συμμετέχουσες να συνειδητοποιήσουν ότι η τεχνολογία είναι ένα σημαντικό εργαλείο απασχολησιμότητας που μπορεί να βελτιώσει τη ζωή τους και να διαμορφώσει το μέλλον τους.

Παράλληλα, οι Coding Bees θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με Ελληνίδες, που δραστηριοποιούνται στον χώρο της τεχνολογίας παγκοσμίως, οι οποίες θα μοιραστούν τις ιστορίες και τις εμπειρίες τους, λειτουργώντας ως πρότυπα.

Περιεχόμενο

Η κάθε ομάδα έχει διαφορετικό εκπαιδευτικό αντικείμενο. Ποιο συγκεκριμένα:

  • Η ομάδα με τις νεαρές Coding Bees, στο διαδραστικό μάθημα θα εξοικειωθούν με την χρήση των γλωσσών προγραμματισμού HTML, CSS και Javascript. Θα ανακαλύψουν τον κόσμο του διαδικτύου και της τεχνολογίας, μαθαίνοντας τα μυστικά και το μέλλον των νέων τεχνολογιών και πως να φτιάχνουν τα δικά τους websites! Επίσης θα έρθουν πιο κοντά με τις απαραίτητες δεξιότητες που απαιτεί πλέον η αγορά παγκοσμίως.
  • Οι ενήλικες συμμετέχουσες με μικρή τεχνολογική εμπειρία, θα έρθουν σε επαφή και θα εξοικειωθούν με βασικά τεχνολογικά εργαλεία, θα μάθουν να χρησιμοποιούν όλες τις λειτουργίες του email και των μηχανών αναζήτησης, τι είναι και πως μπορούν να χρησιμοποιήσουν το cloud, την ασφαλή και λειτουργική περιήγηση στο internet, κ.α.
  • Οι εξοικειωμένες στην χρήση της τεχνολογίας ενήλικες συμμετέχουσες, θα ασχοληθούν με πλατφόρμες ανάπτυξης ιστοσελίδων με ελάχιστη ή και καθόλου χρήση κώδικα. Θα μάθουν για την αρχική δομή της πλατφόρμας, πως λειτουργεί και πως θα μπορούν να επέμβουν, ώστε να προσαρμοστεί στις ανάγκες τους.

Σημαντικό!

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το πρόγραμμα είναι απολύτως προσαρμοσμένο σύμφωνα με τα πρωτόκολλα υγείας και τις σχετικές οδηγίες των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα dimitris@mataroa.org και 6981116776.