Τα CodeGirls επανέρχονται στα Τρίκαλα με την τρίτη τους έκδοση!

Το νέο μας πρόγραμμα για τα CodeGirls έρχεται και πάλι από το Mataroa και την Πρεσβεία των ΗΠΑ και απευθύνεται σε όσα CodeGirls συμμετείχαν στο CodeGirls 2.0 και έχουν ηλικία από 12-17! Μπορούν επίσης να συμμετάσχουν και όσες νεαρές μας φίλες, δεν ήταν στα πρώτα CodeGirls, ωστόσο όσα θα διαβάσουν στη περιγραφή, δεν τους φαίνονται εξωγήινα 🙂

Πότε; Σάββατο και Κυριακή, 3-4 Μαρτίου, 10:00 – 17:00

Πού; στο 7ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων, Αργοναυτών 1Α, Τρίκαλα 

Τί θα κάνουμε;

Αυτή τη φορά, καθώς έχουμε πλέον την εμπειρία να λειτουργήσουμε πιο πολύ σαν επαγγελματίες προγραμματιστές, θα αλλάξουμε λίγο τη δομή του προγράμματος!

Δηλαδή: το βασικό μας πρόγραμμα θα γίνει μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, ενώ πλέον, δε θα λειτουργούμε μόνες, αλλά θα σχηματίσουμε ομάδες!

Θα μάθουμε να χρησιμοποιούμε τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες. Πέρα από τις HTML, CSS, basic Javascript με τις οποίες ήδη έχουμε μία οικειότητα, θα ασχοληθούμε με την basic Bootstrap (framework) και θα δημιουργήσουμε ένα πρωτότυπο “Theme”.

Οι ομάδες μας θα δημιουργήσουν πραγματικά templates για websites και μάλιστα θα αποφασίσουμε όλοι μαζί, για το ποιο ή ποια!

Βασικό εργαλείο στο CodeGirls 3.0, θα είναι το moodle μας, το οποίο και θα χρησιμοποιήσουμε εντατικά.

Μαζί μας για το CodeGirls 3.0 θα είναι:

η Βασιλική Δαλακιάρη, CTO, Allcancode

και

η Ελευθερία Καραγιώργου, καθηγήτρια Πληροφορικής

Επειδή θα είναι πιο εντατικό το πρόγραμμα το Σαββατοκύριακο εκείνο, έχουμε κανονίσει να υπάρχει πολύ φαγητό, επιπλέον υπολογιστές, ό,τι θα χρειαστείτε και τα τέλεια δώρα των CodeGirls!

Φυσικά, η συμμετοχή σας είναι δωρεάν και θα τηρηθεί (λίγο) αυστηρή σειρά προτεραιότητας, καθώς οι θέσεις είναι μόλις 30 🙂

Υποστηρικτές και συνεργάτες του προγράμματος είναι ο Δήμος Τρικκαίων, το Information Networks Institute του πανεπιστημίου Carnegie Mellon, και το Tuvunu Greek Mountain Tea.

Βρείτε εδώ τη φόρμα εγγραφής