5ο Open Tourism Kalamata

Το 5ο OpenTourism Kalamata είναι γεγονός.

Το μη-κερδοσκοπικό εργαστήρι επιχειρηματικού πολιτισμού MATAROA διοργανώνει τη 5η συνάντηση OpenTourism Kalamata, “Η Τεχνολογία συναντά τον Τουρισμό”, το Σάββατο 28 Νοεμβρίου, 07:00 μ.μ. στο Ξενοδοχείο Galaxy (www.hotel-galaxy.gr – πλησίον ιερού ναού Αγίου Νικολάου) και σας προσκαλεί να περιηγηθούμε μαζί στη συνάντηση του Τουρισμού με τις νέες τεχνολογίες.

Θα παρουσιαστούν εφαρμογές που απευθύνονται σε ξενοδόχους, ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων, τουριστικούς πράκτορες και επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου, αλλά και σε πολίτες που ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις στον τομέα. Θα αναλύσουμε με τη χρήση της τεχνολογίας την τουριστική εικόνα της Καλαμάτας και θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες της ψηφιακής στρατηγικής, στο marketing και στο branding/ταυτότητα του Τουρισμού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Γιάννης Πάζιος | Υπεύθυνος OpenTourism Kalamata | Mέλος Mataroa

″Καλωσόρισμα – Λίγα λόγια για το φετινό OpenTourism″

Βασίλης Πουλόπουλος |Μέλος Mataroa | Υπεύθυνος Τεχνολογικού Τομέα Mataroa

″Tουρισμός και Τεχνολογία – λίγα λόγια για την περιοχή μας″

Σταύρος Χαμπάκης | Managing Director m-hospitality | www.m-hospitality.com

″Total Guest Relationship Management″ – ″Ολοκληρωμένη διαχείριση πελατών″

Δημήτρης Κοντογιάννης | Business Development Roomcase | www.roomcase.com

″Οργανώνοντας ηλεκτρονικά την επιχείρησή μου″

Ιάσονας Μηλιώνης | Γενικός Διευθυντής Mozaik | www.mozaik.com

″Turning seekers to bookers″ – ″Μετατρέποντας τους χρήστες της ιστοσελίδας σε πελάτες του ξενοδοχείου″

Όπως πάντα, θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση και η είσοδος είναι ελεύθερη!

 

Βρείτε την εκδήλωση στο facebook: https://www.facebook.com/events/1001775513221084/

Περισσότερες Πληροφορίες:

www.mataroa.org\opentourism

Γιάννης Πάζιος | Υπεύθυνος OpenTourism Kalamata | 6942902915 | pazios@mataroa.org

Απολογισμός

Στη γεμάτη αίθουσα του ξενοδοχείου Galaxy πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 το 5ο ΟpenTourism Kalamata με τίτλο ″Η τεχνολογία συναντά του Τουρισμό″ από το μη κερδοσκοπικό εργαστήρι επιχειρηματικού πολιτισμού Mataroa.

Ο Γιάννης Πάζιος μέλος του Mataroa και υπεύθυνος του ΟpenTourism Kalamata καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους με λίγα λόγια για το OpenTourism και παρουσίασε τους στόχους και τις θεματικές συζήτησης για τη φετινή σαιζόν μεταξύ των οποίων είναι να πραγματοποιηθούν 8 συναντήσεις, οι 4 εκ των οποίων για πρώτη φορά στη Μεσσήνη, τη Πύλο, τη Κυπαρισσία και τη Δυτική Μάνη.

Στη συνέχεια ο Βασίλης Πουλόπουλος Υπεύθυνος του Τεχνολογικού Τομέα Mataroa παρουσίασε με στοιχεία, την αναγκαιότητα αξιοποίησης της τεχνολογίας στον τουρισμό, το μεγάλο ποσοστό (40%) τουριστών/ταξιδιωτών που προχωρούν σε κρατήσεις online, εκ των οποίων το 95% αναζητούν website, reviews και φωτογραφίες, ενώ το 85% θα ήθελαν το ξενοδοχείο/κατάλλυμα να είναι ενεργό στα social media. Επισήμανε ότι οι ταξιδιώτες αναζητούν και προσέχουν πολύ την εικόνα που έχει η μονάδα online και τονίζοντας τη συμβολή του Τουρισμού στην Εθνική Οικονομία σημείωσε πως σύμφωνα με μελέτες ο τομέας του τουρισμού θα παρέχει 500.000 θέσεις εργασίας στη χώρα μας μετά το 2020.

Ο Δημήτρης Κοντογιάννης Συνιδρυτής της Roomcase (www.roomcase.com) χρησιμοποιώντας Πλάτωνα προσπάθησε να τονίσει την ανάγκη οι ιδιοκτήτες μικρών καταλυμάτων να ″ανοίξουν″ τα μάτια τους και να αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί μέσω της αναβάθμισης των υπηρεσιών τους και στη συνέχεια παρουσίασε την εφαρμογή Roomcase που έχει σα στόχο την οργάνωση μικρών κύριων και μη-κύριων καταλυμάτων, την ανάδειξη τους μιας και αποτελούν το μεγάλο γίγαντα του Ελληνικού τουρισμού, και τη δημιουργία ενός συνολικού δικτύου για την οργάνωση και προώθηση των δωματίων τους παγκοσμίως.

Ο Σταύρος Χαμπάκης Μanaging Director της m-Hospitality (www.m-hospitality.com) παρουσίασε τις δυνατότητες της εφαρμογής πάνω στην ολοκληρωμένη διαχείριση πελατών και την κάλυψη της ανάγκης για ολοκληρωμένη εμπειρία του χρήστη σε ένα ξενοδοχείο με τη χρήση κινητού τηλεφώνου. Τόνισε ότι είναι σημαντικό να μπορείς να δώσεις στον πελάτη αυτό που χρειάζεται όντας σε επικοινωνία μαζί του πριν έρθει και αφού φύγει μιας και ο πελάτης μπορεί να γίνει ο καλύτερος κοινωνός της πληροφορίας του καταλύματος στον κύκλο του μοιράζοντας την (καλή) εμπειρία που έζησε. Σημείωσε, ότι στόχος της εφαρμογής είναι να είναι προσιτή σε κάθε μονάδα, ώστε να απεμπλακεί από εφαρμογές ή σελίδες που δρουν μονοπωλιακά στο χώρο, παρέχοντας δυνατότητες τόσο διαχείρισης εργασιών όσο και πελατών.

Τέλος, ο Ιάσων Μηλιώνης, Γενικός Διευθυντης της Mozaik (www.mozaik.com) περιέγραψε όλα όσα χρειάζεται μια ιστοσελίδα προκειμένου να γίνει ένα ισχυρό όπλο για την επιχείρηση, αλλά και την ανάγκη να παρακινεί το χρήστη να περιηγηθεί σε αυτή χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιεί άλλες πλατφόρμες. Τόνισε πως πλέον έχει μεγάλη σημασία η εμπειρία που αποκομίζει ο χρήστης από την ιστοσελίδα να είναι ίδια με αυτή που θα συναντήσει στη πραγματικότητα. Αναφέρθηκε στο στόχο που έχουν ως εταιρεία, να συνδυάζουν αρμονικά και τεχνικά την εικόνα με το βίωμα με σκοπό να σχεδιάζουν ισχυρές ψηφιακές ταυτότητες και σε συνδυασμό με τις κατάλληλες στρατηγικές προώθησης να παρακινούν τους χρήστες να αλληλεπιδράσουν. Κλείνοντας παρουσίασε τα τελευταία μεγάλα έργα της εταιρείας τους, όπως οι ιστοσελίδες του Costa Navarino, του Αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, η αλυσίδα ξενοδοχείων Grace και ο Δήμος Σύρου.

Χορηγοί της συνάντησης ήταν το ξενοδοχείο Galaxy και η Καντοίνα

Αξίζει να σημειωθεί πως στη συνάντηση παραβρέθηκαν 5 φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Πειραιά που εκπονούν εργασία με αντικείμενο το θεσμό των OpenTourism στα πλαίσια του ΜBA Τουρισμού του Πανεπιστήμιου Πειραιώς.

Εκ μέρους του μη-κερδοσκοπικού εργαστηρίου επιχειρηματικού πολιτισμού Mataroa θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους παρευρισκόμενους, τους ομιλητές, τους χορηγούς, τους εκπροσώπους των ΜΜΕ για την προβολή/κάλυψη της εκδήλωσης και να ανανεώσουμε το ραντεβού μας στο άμεσο μέλλον. Μείνετε συντονισμένοι!

Photo story

1

″Πηγαδάκι″ των ομιλητών λίγο πριν την έναρξη (από αριστερά) Σταύρος Χαμπάκης, Βασίλης Πουλόπουλος, Δημήτρης Κοντογιάννης

2

Συζήτηση πριν την έναρξη: Στο βάθος αριστερά τα ξαδέρφια Κονταργύρη,(Explore Messinia) σε συζήτηση με το Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας Χάρη Βγενή , στο προσκήνιο ο ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων κατοικιών Villavia Γιώργος Κουτίβας με τον συνιδρυτή του Mataroa Ιπποκράτη Παπαδημητράκο, στο μέσον ο οικονομολόγος Λεωνίδας Γκιούλος με τον συνιδρυτή των OpenTourism και επιστημονικό συνεργάτη της Περιφέρειας Πελοποννήσου αρμόδιο για θέματα Τουρισμού Σωτήρη Βαρελά και δεξιά ο γραφίστας Άρις Κορομηλάς

3

Η αίθουσα γέμισε το 5ο Open Tourism ξεκινά: Διακρίνουμε αριστερά τη Τέλια Νικολάου ιδιοκτήτρια του Pixida Tours, δίπλα της το Παύλο Παύλου της εταιρείας λογισμικού IN.DEV.IN, στο μέσον το Χάρη Βγενή Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαματας, και δεξιά του τον οικονομολόγο Χρήστο Κορομηλά.

5

Καλωσόρισμα και παρουσίαση των στόχων του φετινού OpenTourism Kalamata από τον υπεύθυνο ΟΤ Kalamata Γιάννη Πάζιο

6

Ο ρόλος της τεχνολογίας στο Τουρισμό παρουσίαση από τον υπεύθυνο τομέα Τεχνολογίας Μataroa Βασίλη Πουλόπουλο

7

O Δήμητρης Κοντογιάννης συνιδρυτής της Roomcase μας αναλύει πώς να οργανώσουμε ηλεκτρονικά την επιχείρηση μας

8

Ο Σταύρος Χαμπάκης managing director της m-hospitality μας περιγράφει πως μπορούμε να πετύχουμε ολοκληρωμένη διαχείριση πελατών.

9

Ο Ιάσων Μηλιώνης γενικός διευθυντής της Mozaik μας αναλύει πως μπορούμε να μετατρέψουμε την ιστοσελίδα μας σε ισχυρό όπλο προώθησης και προβολής.

10

Επισκέπτριες Φοιτήτριες MBA Tourism Management του Παν. Πειραιά με την ομάδα του Mataroa και τους ομιλητές.